Japansk Kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

jättegod gryta, ju längre kycklingen får ligga i marinaden desto bättre. Jag gör oftast dubbel sats av marinaden, såsen blir underbart god.

Ingredienser

  • 4 - 5 kycklingfiléer
  • 2 gröna paprikor
  • Marinad
  • 1 dl soja
  • 2 msk brun farin
  • 2 tsk ingefära
  • 2 finhackade lökar
  • 1/2 till 1 citron skuren i småbitar
  • 2 - 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 1/2 dl sherry
  • maizena eller arrow rot
  • Instruktioner

    Blanda ihop marinaden och skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg marinad och kyckling i en bunke och och låt dra minst 4-6 timmar helst ännu längre. Rör om lite då och då. Ta upp kycklingen och sila bort hacket från marinaden. Bryn kycklingen i olja och späd med marinaden. Låt det småsjuda under lock cirka 30 minuter. Skär paprikan i strimlor och låt dem puttra med de sista 10 minuterna. Red av med maizena eller arrowrot. Serveras med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben