Jordgubbssaft

Ingredienser

  • 4 liter jordgubbar
  • 5 kg strösocker
  • 3 liter kokande vatten
  • 30 g vinsyra
  • 7 krm bensosyrat natrium
  • Instruktioner

    Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en 10-litersspann eller väldigt stor bunke, häll i resten av ingredienserna och rör om väl. Låt saften stå kallt, i matkällare går utmärkt. Låt stå 1 vecka och rör om 1 gång om dagen. Sila saften och häll över på flaskor. Den räcker till 7-8 flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Jordgubbens Dag!
    Idag, den 1 juli, är en stor dag. Det är är en mumsig, historisk oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben