Jordgubbssaft med kardemumma, kanel och citron

Tid: 30 minuter

Kanel, kardemumma och citron passar fint till jordgubbssmaken. Är bären vattniga, ta lite mindre vatten. Underbart gott och läskande!

Ingredienser

  • l jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1-2 tsk krossade kardemummakärnor
  • 1 citron (helst ekologisk)
  • 5-6 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären om det behövs.
    2. Koka upp vatten, kanelstänger och krossade kardemummakärnor.
    3. Skölj citronen i hett vatten och borsta den. Riv skalet och pressa saften och tillsätt till kryddkoket.
    4. Häll i jordgubbarna och koka upp. Sänk värmen och sjud sakta under lock i cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att all saften pressas ur.
    5. Häll upp massan i en silduk i en ställning. Låt självrinna i cirka 30 minuter.
    6. Skölj ur grytan och häll tillbaka saften.
    7. Tillsätt sockret och koka i ett par minuter under omrörning tills sockret löst sig.
    8. Ta grytan från plattan och låt stå i fem minuter.
    9. Skumma noga.
    10. Häll upp saften ända upp till kanten på väl rengjorda varma flaskor. Sätt på korken och förvara svalt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben