Jordnötsgryta med morot och garam masala

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Detta är också ett viktväktar recept. 5points/port Jag brukar byta ut fläskköttet mot kycklingfilè och så anväder jag vanlig gul lök, dock inte 8 st utan en.... Mycket mumsigt!

Ingredienser

  • 300 g fläskkött, från skinka eller bog
  • 8 charlottenlökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl köttbuljong
  • 1 tsk garam masala
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 2 morötter
  • 4 msk jordnötssmör
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och skala löken. Fräs kött och lök i margarinet. Tillsätt tomatpurè och vetemjöl. Rör om och häll över köttbuljong. Krydda med garam masala, aningen salt samt peppar. Låt allt puttra i ca. 30min.
    2. Skär paprikan i strimlor och moroten i skivor, lägg ner grönsakerna i grytan. Låt puttra ytterligare 10 min. Rör ner jordnötssmöret och servera med couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jessika 28 april 2008

    Jippi nu kan jag laga denna underbara gryta igen! Jag hade tappat bort receptet och detta är helt klart en favorit.

    hillan66 1 mars 2012

    Jättegod vardagsgryta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben