Jordnötssmör-vegetabilisk soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Denna maträtt fick jag smaka i USA 2013, jag tyckte det verkade konstigt att det var jordnötssmör i men vilken fantastisk god soppa. En verklig smaköverraskning.

Ingredienser

  • 3 skurna blekselleristjälkar
  • 2 skivade medelstora morötter
  • 1 stor hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl tärnad potatis
  • 1 skivad zucchini
  • 4 tsk vegetabilisk- eller hönsbuljongpulver
  • ½ tsk peppar
  • 453 g hackade tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl jordnötssmör
  • Instruktioner

    Smält smöret i en tjockbottnad gryta, häll i den hackade löken, morötterna, bleksellerin och skivade vitlöken. Fräs detta ca 5 minuter, eller tills löken är mjuk. Häll i vatten, potatis, zucchini, buljongen och peppar. Koka upp och sänk värmen. Lägg på lock och låt småkoka 10 minuter. Häll sedan i tomaterna och persiljan. Häll i jordnötssmöret i en liten gryta och värm till flytande konsistens. Häll i jordnötssmöret i den stora grytan. Koka upp. Strö hackad persilja över när soppa serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben