Juliga Quornfärsbiffar med rödbetsslaw

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk julrätt.

Ingredienser

  • Färsbiffar
  • 1 paket Quorn™ Färs
  • 3 msk ströbröd, av bröd med lågt GI
  • 3 msk vatten
  • 3 st ägg
  • 2 tsk soja
  • 1 krm kryddpeppar, mald
  • 0,5 krm nejlikor, malda
  • Salt
  • Peppar
  • Rödbetsslaw
  • 1 st rödbetor
  • 2 dl vitkål
  • 1 st gul lök(ar)
  • 0,5 tsk kummin, malen
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl fettfri majonnäs
  • 1 msk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop vatten, ströbröd och ägg och låt svälla några minuter. Blanda ströbrödsblandningen med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till små biffar och stek försiktigt i stekpanna eller i ugn på 225 grader i 20 minuter.
    2. Skala rödbetan och löken. Strimla eller riv grönsakerna fint. Blanda ihop grönsakerna med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben