Julstjärnor med saffran och pistagemandel

Serverar: 60-70 portioner

Spröda småkakor med en mild saffranssmak som passar fint ihop med pistagemandel. Dessa kakor innehåller inte mycket socker, för de som tänker på det.

Ingredienser

  • 200 g kallt smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ g saffran
  • ½ dl socker
  • 1 äggula
  • 1 msk kallt vatten
  • Pensla med
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Naturella pistagemandlar
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Skär kallt smör i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, potatismjöl, saffran och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn platta. Ta ut kakor med stjärnformade pepparkaksmått och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Hacka pistagemandeln och blanda den med pärlsocker.
    4. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pistagemandel- och pärlsockerblandningen. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben