I takt med att världen krymper så får vi ju in nya spännande rätter och har ni inte provat känguru förut så är det kanske dags nu. Köttet påminner lite om oxkött i smaken och är väldigt gott.
Ingredienser
600 g kängurufilé
½ tsk spiskummin
½ tsk kardemumma
Salt
Peppar
1 ½ msk smör
Sås
Sky+vatten 1 ½ dl
1 ½ dl vispgrädde
1 msk soja, japansk
1 msk osötad fransk senap
Servering
Potatismos 4 portioner
Instruktioner
Tips: Det är viktigt att inte tillaga känguru för länge, då kan det bli segt. Det skall vara lite rött.
Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin och kardemumma och salt. Hetta upp matfett i stekpannan på medelhög värme och stek köttet 5 minuter på varje sida. Tag av och låt vila 10 minuter.
Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka , kan bli besk.