Kängurufilé med senapssås

Serverar: 4 portioner

I takt med att världen krymper så får vi ju in nya spännande rätter och har ni inte provat känguru förut så är det kanske dags nu. Köttet påminner lite om oxkött i smaken och är väldigt gott.

Ingredienser

  • 600 g kängurufilé
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk kardemumma
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ msk smör
  • Sås
  • Sky+vatten 1 ½ dl
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk soja, japansk
  • 1 msk osötad fransk senap
  • Servering
  • Potatismos 4 portioner
  • Instruktioner

    1. Tips: Det är viktigt att inte tillaga känguru för länge, då kan det bli segt. Det skall vara lite rött.
    2. Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin och kardemumma och salt. Hetta upp matfett i stekpannan på medelhög värme och stek köttet 5 minuter på varje sida. Tag av och låt vila 10 minuter.
    3. Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka , kan bli besk.
    4. Servera med potatismos och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben