Torskrygg med rotfruktspytt och senapssås

Serverar: 4 portioner

En festlig fiskrätt som är stadig och rustik. Servera gärna ett rött, bärigt vin till för att matcha tillbehören. Torskrygg kan vara både dyrt och omoraliskt att köpa. Går bra att byta ut mot gös eller hälleflundra.

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg (ca 600 g)
  • Rotfruktspytt
  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 3 små palsternackor
  • 1 fänkål
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • Senapssås
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • ½ dl rött vin
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Börja med rotfruktspytten: Skala rotfrukterna och skär dem i små kuber. Stek dem i smör i c:a 20 minuter. Tillsätt kalvfond, rör om och servera.
    2. Såsen: Blanda grädde, vin, vatten och kalvfond i en kastrull. Låt det koka upp och reducera tills c:a 2 dl återstår. Smaksätt med dijonsenap.
    3. Fisken: Halstra fisken några minuter på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 1 december 2012

    gott och frächt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben