kaffemarinerad fläskfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Supergod bjudrätt!!

Ingredienser

  • 600 - 700 g fläskfilé (färsk och välputsad)
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk till stekning
  • Sås
  • ½ dl finstrimlad purjolök
  • 1 burk kantareller
  • 1 msk smör
  • 2 dl mustigt rödvin
  • 1 msk kaffe- och sojamarinad
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 3 krm smulad rosmarin
  • 1 msk honung
  • 2 tsk majzena majsstärkelse
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg dem på snittytan och platta till dem lite med handflatan. 2. Blanda kaffepulver och soja i en skål. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt stå 30 minuter eller mer, vänd köttet ett par gånger under tiden. 3. Stek köttet på båda sidor, ca 4 minuter i en matsked smör på ej för hög värme eftersom köttet då blir mörkt. Tag upp och håll det varmt. Diska ut pannan. OBS! Spara marinaden. 4. Sås:Fräs lök och svamp i en matsked smör tills vätskan kokat in. 5. Blanda vin, marinad, fond, vatten och rosmarin. Häll det över svampen och sjud någon minut. 6. Rör i honungen och majsstärkelsen i lite vatten och koka upp på nytt. Tillsätt smöret i klickar. Lägg i köttet och låt det bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben