Kajsas saftiga chokladkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

En fantastiskt saftig variant av sockerkaka som jag gör ständigt och jämt och får uppskattning för. Dock icke kalorisnål. Kan med fördel göras till en enklare variant av sachertårta.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och blanda under tiden mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
    3. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt dem i smeten, rör om. Koka upp vattnet och häll vattnet kokande i smeten och rör om noga. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
    4. Grädda kakan 30-40 min längst ner i ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben