Kål och köttfärsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Nyckelhålsmärkt. Har provsmakat den här grytan på Maxi i Falun och den smakade bra!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 purjolök
  • Ca 300 g vitkål
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 3 msk soya
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk råsocker
  • ½ tsk svartpeppar
  • Ev ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och kål. Stek all lök och köttfärs i oljan. Blanda ner kålen och låt steka med några minuter.
    2. Blanda ner soya, vinäger och råsocker och koka cirka 5 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
    3. Servera grytan med potatis, rårörda lingon och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lilloo 22 februari 2009

    Jag gjorde denna maträtt förra veckan då jag också hade ett sådant reklamblad... Tyvärr smakade det inte alls bra...

    BrittSmevold 5 oktober 2009

    Bytte ut purjon mot vanlig lök och det gick bra. Tycker att det blev gott och grytan uppskattades av matgästerna. En bra vardagsrätt och vi kommer att göra den igen.

    aattaa 19 april 2010

    Gjorde denna gryta till middag igår och den blev mycket uppskattad.Kommer att göras igen , vi älskar vitkål.Fem stjärnor från mej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben