Kalasgod risrätt

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En liten festlig kvällsrätt

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 burk sparris
  • 1 burk krabba
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl majonäs
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Mängd vätska (vatten + spadet från sparris. krabba och champinjonerna), följ anvianingarna beroende vilket ris man använder.
    2. Koka riset smaksätt det med salt och curry, går att byta ut mot paprika. Bred ut riset i en smord eldfast form. Fördela krabba, champinjoner och sparris över riset. Vispa grädden och rör ner majonäsen och de två äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i blandningen. Bred blandningen över alltsammans och sätt formen i varm ugn 250 grader i ca 10 min eller tills det har en gyllenbrun färg. Servera med sallad , bröd och en god ost

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35
    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    mumsan 9 december 2014

    Smarrigt! Lite champinjoner tillsattes åxå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben