Kalasrätt på filé och färs
Fläskfilé, blandfärs, prinskorvar, svamp och grönsaker gratineras i ugnen. Jättegott!
Ingredienser
2 små fläskfiléer
Curry
Paprikapulver
2 msk smör eller margarin
250 g blandfärs
Salt
Peppar
250 g schalottenlök
250 g färska champinjoner
10 prinskorvar
1 röd paprika
1 grön paprika
3 tomater
Sås
1 liten gul lök
1 äpple
½ msk curry
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1 burk tomatjuice, ca 1½ dl
1 dl extraktbuljong
Salt
Paprikapulver
Instruktioner
- Skär filéerna i 1½ cm tjocka skivor, krydda dem med curry och paprikapulver. Bryn dem hastigt i matfett i stekpanna. Lägg över dem i ugnssäker form.
- Krydda färsen med salt och peppar och forma små köttbular av dem. Bryn dem i lite matfett, lägg över dem i formen.
- Skala löken, putsa svampen. Bryn korv, lök och svamp i resten av matfettet i pannan. Häll blandningen i formen.
- Ansa paprikorna, skär dem i ringar och tomaterna i klyftor. Lägg dessa över rätten. Salta, täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen 200 grader, ca 30 minuter.
- Riv lök och äpple, fräs upp med curry i matfett. Dofta över med mjöl och späd med tomatjuice och buljong. Smaka av med kryddorna, låt såsen småputtra 5 minuter.
- Servera med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)