Kalasrätt på filé och färs

Serverar: 6 portioner

Fläskfilé, blandfärs, prinskorvar, svamp och grönsaker gratineras i ugnen. Jättegott!

Ingredienser

  • 2 små fläskfiléer
  • Curry
  • Paprikapulver
  • 2 msk smör eller margarin
  • 250 g blandfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g schalottenlök
  • 250 g färska champinjoner
  • 10 prinskorvar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • Sås
  • 1 liten gul lök
  • 1 äpple
  • ½ msk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk tomatjuice, ca 1½ dl
  • 1 dl extraktbuljong
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i 1½ cm tjocka skivor, krydda dem med curry och paprikapulver. Bryn dem hastigt i matfett i stekpanna. Lägg över dem i ugnssäker form.
    2. Krydda färsen med salt och peppar och forma små köttbular av dem. Bryn dem i lite matfett, lägg över dem i formen.
    3. Skala löken, putsa svampen. Bryn korv, lök och svamp i resten av matfettet i pannan. Häll blandningen i formen.
    4. Ansa paprikorna, skär dem i ringar och tomaterna i klyftor. Lägg dessa över rätten. Salta, täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen 200 grader, ca 30 minuter.
    5. Riv lök och äpple, fräs upp med curry i matfett. Dofta över med mjöl och späd med tomatjuice och buljong. Smaka av med kryddorna, låt såsen småputtra 5 minuter.
    6. Servera med ris.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben