Kalkonfylld cannelloni

Serverar: 2-3 portioner

Kalkon finns numera att köpa som färs. Kalvfärs eller mager fläskfärs kan passa som alternativ. Med färska lasagneplattor går det snabbt och rätten är lättlagad.

Ingredienser

  • 8 färska lasagneplattor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • Färssås
  • 1 liten hackad lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 350 g kalkonfärs
  • 3-4 msk röd pesto
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 15 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3/4 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Färssås: Bryn hackad lök och vitlök i olivolja, tillsätt kalkonfärs när löken är lätt brynt och stek tillsammans till färsen fått färg. Tillsätt pesto och grädde och låt puttra till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    3. Hacka purjo- och vitlök och fräs i olja tills den blivit mjuk. Häll på tomatkross och vatten. Koka ihop och smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
    4. Fördela färssåsen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form.
    5. Häll tomatsåsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Grädda ca 20 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben