Kalops

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Husmanskost när den är som bäst.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar
  • Smör att steka i
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 lagerblad
  • 8 hela kryddpepparkorn
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i lite margarin., lägg sedan över i en stor gryta. Strö över vetemjöl och salt. Tillsätt buljong, lagerblad och kryddpepparkorn. Sjud under lock i 60 min. Lägg ner morötter och lök i bitar. Sjud ytterligare 30 min.
    2. Servera med kokt potatis, rödbetor och sallad.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben