Kalops

Serverar: 4 portioner

God Husmanskost

Ingredienser

  • Potatis
  • Kött, innanlår, fransyska, högrev, grytbitar(delas i mindre)
  • Salt
  • 3 Lagerblad
  • Kryddpeppar, hela korn
  • 1,5 msk Vetemjöl
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Tärna köttet i små kuber 1-1 1/2 cm. Bryn köttet i het kastrull, strö över mjölet, rör om späd med vatten. Salta, krydda och lägg i Lagerbladen. Skruva ner värmen till 3 an och sätt på lock låt puttra under tiden som du kokar potatisen. Koka 3 potatisar per person.
    2. Äts med Lingonsylt, eller Gelé

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben