Kalops

Serverar: 4 portioner

Klassisk husmanskost. Lång koktid gör köttet mört. Servera med kokt potatis.

Ingredienser

  • 500 gram grytbitar av nötkött
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 8 st Kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i omgångar i margarinet. Lägg köttet i en stor gryta, pudra över mjölet och häll över vatten och kryddor. 2. Koka upp grytan och låt koka under lock på svag värme ca 1 timme. Rör om då och då. Tillsätt ytterligare vatten vid behov. 3. Skär morötter och purjolök i bitar och häll dem i grytan. Låt småkoka ca 20 minuter till.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben