En riktigt god gryträtt som jag lagat hela mitt liv. Jag lärde mig detta under min skoltid (mer än 50 år sedan) och rätten håller än. Den är populär även hos barnbarnen. Går bra att frysa..
Ingredienser
400 g benfritt nötkött(grytbitar)
2 medelstora kålrötter
1-2 gula lökar
10 kryddpepparkorn
1 msk salt
Vitpeppar
2 lagerblad
Margarin till stekning
2 msk vetemjöl
1 l vatten
Buljongtärning
Instruktioner
- Ansa köttet och skär i tärningar. Ansa kålrötterna skär i tärningar. Skär löken i skivor.
Bryn kålrötterna, och löken.
Vänd köttet i mjölet blandat med salt och vitpeppar.
Slå över kött, lök och kålrätter i en kastrull. Vispa ur stekpannan med vatten och buljong och slå över köttet.
- Tillsätt lagerblad och kryddpeppar och låt alltsammans sjuda under lock i ca 1½ tim eller tills köttet är mört
- Severas med kokt eller pressad potatis och en sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)