Kalops med kålrötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En riktigt god gryträtt som jag lagat hela mitt liv. Jag lärde mig detta under min skoltid (mer än 50 år sedan) och rätten håller än. Den är populär även hos barnbarnen. Går bra att frysa..

Ingredienser

  • 400 g benfritt nötkött(grytbitar)
  • 2 medelstora kålrötter
  • 1-2 gula lökar
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • Margarin till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • Buljongtärning
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet och skär i tärningar. Ansa kålrötterna skär i tärningar. Skär löken i skivor. Bryn kålrötterna, och löken. Vänd köttet i mjölet blandat med salt och vitpeppar. Slå över kött, lök och kålrätter i en kastrull. Vispa ur stekpannan med vatten och buljong och slå över köttet.
    2. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar och låt alltsammans sjuda under lock i ca 1½ tim eller tills köttet är mört
    3. Severas med kokt eller pressad potatis och en sallad

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben