Kalops soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna variant har jag inte prövat än, men det kommer jag att göra.

Ingredienser

  • 400 g nötkött tex, grytbitar
  • 0,5 msk smör
  • 2 skivade morötter
  • 9 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Lägg ner morötterna. Tillsätt vatten, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 10 minuter.
    2. Rör ut mjöl med lite vatten till en slät redning, rör ner och koka 3-5 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Skär rödbetorna i små bitar. Strö över persilja och servera till soppan.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben