Kålpudding eller nåt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En dag fick jag för mig att prova att göra kålpudding utan recept. Jag hade alltså ingen aning om hur jag skulle göra men tycker att det är spännande att inprovisera. Och resultatet? Inte så tokigt faktiskt.

Ingredienser

  • mellan 400 - 600 gram Vitkål
  • en stor och fin Gul lök
  • 400 gram Köttfärs
  • 1 dl okokt Bulgur
  • 4 ägg
  • ca en matsked flytande Honung
  • Salt
  • peppar
  • mald spiskummin , efter tycke och smak
  • Margarin till bryning
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren 15 minuter och låt dra några minuter. Hacka lök och vitkål och bryn i margarin, lägg åt sidan. Bryn köttfärsen och krydda den. Blanda köttfärsen och den kokta bulguren. Varva kål/löken med köttfärsen i en ungssäker form. Avsluta med ett kål/lök lager. Ringla över honungen och vispa ihop äggen med lite vatten och häll över. Grädda i 225 grader i ca en timma, lägg över aluminiumfolie om det börjar se lite bränt ut.
    2. Gott att ha i matlåda smakar faktiskt bättre dag två.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (1)

    Tillberga 30 oktober 2008

    Den här "puddingen" kommer jag att göra fler gånger den var så god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben