Kålpudding med äpple

Serverar: 2 portioner

Här gör vi kålpuddingen på nytt sätt med äpple och vinäger som ger syra i balans till den söta sirapen.

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 150-200 g vitkål
  • 3 dl vatten
  • 1 knapp msk koncentrerad kalvfond
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1½ msk sirap
  • Smör
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla och bryn kålen 10-15 minuter i smör och rapsolja. Kålen ska bli blank och mjuk, inte bränd och mörk. Koka upp vatten och tillsätt kalvfond.
    2. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Blanda köttfärs med lök, äpple, vinäger, salt och peppar.
    3. Fördela färsen i en ugnsfast form. Täck med kål, ringla över sirap och avsluta med att slå på buljong. Vätskan ska gå upp till halva puddingens höjd.
    4. Grädda kålpuddingen 40 minuter i 175 graders ugn.
    5. Kålpuddingen bjuds med kokt potatis, lingonsult och grönsaker.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben