Kålpudding med keso

Serverar: 4 portioner

Det här receptet innehåller inget ris. Ett bra alternativ när man vill hålla ner på kolhydraterna.

Ingredienser

  • 250 g keso
  • 500 g blandfärs
  • ½ dl grädde
  • 1 ägg
  • 2 tsk lökpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Ca 800 g vitkål
  • 25 g smör
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • Gräddsås
  • 1 ½ dl spad från kålpuddingen
  • 2 dl grädde
  • ½ msk soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Låt keson rinna av i en sil. Blanda färs, grädde, ägg och keso. Krydda med salt, peppar och lökpulver. Häll över smeten i en smord långpanna.
    2. Strimla vitkålen fint och stek i smör i en stekpanna tills den blir mjuk och får en ljusbrun färg. Bred kålen över köttfärsen.
    3. Koka upp vatten och buljongtärningen. Häll buljongen över kålpuddingen. Sätt in i ugnen ca 45 minuter. Häll av spadet från kålpuddingen efter 30 minuter men spara 1 ½ dl till såsen.
    4. Koka ihop spadet med grädde tills såsen tjocknar. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera kålpuddingen med gräddsåsen och sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben