Kålpuddingen bjuds med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.
Ingredienser
400 g lammfärs
1 gul lök
2 syrliga äpplen
¼ vitkålshuvud
5 dl vatten
1½ msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk sirap
Smör
Rapsolja
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Strimla kålen. Lägg strimlorna i en stor kastrull och låt dem fräsa 10-15 minuter med lika delar smör och rapsolja. Kålen skall bli blank och mjuk, inte bränd och mörk.
Koka upp en halv liter vatten och tillsätt kycklingfond.
Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Blanda köttfärs med lök, äpple, vinäger, salt och peppar. Fördela färsen i en ugnsfast form. Täck med kål, ringla över sirap och avsluta med att slå på buljong. Vätskan skall gå upp till halva puddingens höjd.
Grädda kålpuddingen 35-40 minuter i 200 graders ugn.