Kålpudding med lammfärs och rosmarinyoghurt

Serverar: 4 portioner

Kanongod kålpudding med lammfärs!

Ingredienser

  • 0,5 dl grötris
  • 1,5 dl mjölk
  • 800 g vitkål
  • 3 msk smör
  • 3 msk mörk sirap
  • 600 g lammfärs
  • 3 st ägg
  • 2 msk plockade timjanblad
  • 1 msk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl kalvbuljong, (1 3/4 dl vatten +2 msk koncentrerad kalvfond)
  • Rosmarinyoghurt
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 2 tsk honung
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj riset och koka under lock i mjölken till en tjock gröt ca 20 min. Låt svalna. Skär kålen i bitar. Stek i smör ca 5 min under omrörning, ringla över sirap i slutet.
    2. Sätt ugnen på 150°. Blanda färs, ris, ägg och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar. Varva vitkål och färs i en ugnssäker form. Lägg kål i botten och överst.
    3. Häll på kalvbuljong. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme och 15 min. Blanda yoghurten med pressad vitlök, citron, rosmarin och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Gör gärna kålpuddingen och såsen en dag före och låt mogna i kylen. Skär kålpuddingen i bitar och värm på låg värme i ugnen eller i mikron före servering.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben