Kålpudding som blir saftig eftersom färsen är ganska lös. Sås behövs inte.
Ingredienser
400 g köttfärs
½ dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ½ tsk salt
½ tsk nymald peppar
1 kg vitkål
2 msk smör
1 - 2 msk ljus sirap
Instruktioner
Sätt på ugnen 175 grader
Blanda ströbröd, salt och peppar.
Skär kålen i tärningar eller strimla den. Bryn i stor panna eller gryta, passa så den inte blir bränd. Tillsätt sirapen mot slutet av stekningen.
Blanda färsen med mjölkblandningen( den ska vara lös).
Lägg hälften av kålen i en stor ugnsform. Bred över färsen och täck med resten av kålen.
Grädda i ugnen 45 minuter tills kålen fått färg och färsen är genomstekt.
Supergott å jättelätt.... Den blir de fler gånger.... *MUMS*
hanna_s25 oktober 2009
Toppen recept!
thorning6 mars 2017
Enkel att tillaga och mycket,mycket god. Istället för att varva färs och kål blandar jag allt och lägger i formen, tycker det blir ännu godare då.
En klockren femma!
Supergott å jättelätt.... Den blir de fler gånger.... *MUMS*
Toppen recept!
Enkel att tillaga och mycket,mycket god. Istället för att varva färs och kål blandar jag allt och lägger i formen, tycker det blir ännu godare då. En klockren femma!
Tack! Så enkelt och så gott!