Den här smakrika och goda gratängen kan ätas som den är med ett gott bröd och sallad till, men passar också utmärkt som tillbehör. Eller varför inte till buffén?!
Ingredienser
1 kålrot (ca 600 g)
6 potatisar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 kruka basilika
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk fransk senap
15 cocktailtomater
2 dl riven ost
Instruktioner
Skala och skiva kålrot och potatis tunt. Strimla basilikan.
Varva skivorna i en ugnssäker form. Strö salt, peppar och hälften av basilikan mellan varven.
Vispa ihop grädde, mjölk och senap och häll blandningen i formen. Grädda i 225°C, ca 40 min.
Dela cocktailtomaterna i halvor. Ta formen ur ugnen och lägg på tomaterna med den kupiga sidan uppåt.
Strö över osten. Gratinera i ytterligare 15 min. Strö över den resterande basilikan.