Kålsoppa med tomat och gröna ärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Testa en ny variant av den klassiska kålsoppan! Tomaten ger soppan lite mer sting och gör den mer "spännande" - soppan är desstuom både billig, smal, lättlagad och värmande god. Du kan även använda savojkål och blomkål för en läcker soppa.

Ingredienser

  • 750 g vitkål
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 tsk kummin
  • 1 burk (400 g) tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl gröna ärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela kålen i klyftor. Strimla den fint. Använd gärna matbredaren. Snitta, skölj pch strimla purjolöken.
    2. Hetta upp oljan i en gryta på minst 3 liter. Fräs kål och purjolök snabbt utan att de tar färg. Strö över kummin.
    3. Häll på tomaterna och späd med lika mycket vatten. Smula i buljongtärningen. Lägg på locket och låt puttra i 5-10 minuter tills kålen är mjuk. Tillsätt gröna ärtor.
    4. Smaka av med salt och peppar. Koka åter upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben