Kålsoppa med tomat och gröna ärtor
Testa en ny variant av den klassiska kålsoppan! Tomaten ger soppan lite mer sting och gör den mer "spännande" - soppan är desstuom både billig, smal, lättlagad och värmande god. Du kan även använda savojkål och blomkål för en läcker soppa.
Ingredienser
750 g vitkål
1 liten purjolök
2 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk kummin
1 burk (400 g) tomater
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl gröna ärtor
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dela kålen i klyftor. Strimla den fint. Använd gärna matbredaren. Snitta, skölj pch strimla purjolöken.
- Hetta upp oljan i en gryta på minst 3 liter. Fräs kål och purjolök snabbt utan att de tar färg. Strö över kummin.
- Häll på tomaterna och späd med lika mycket vatten.
Smula i buljongtärningen. Lägg på locket och låt puttra i 5-10 minuter tills kålen är mjuk. Tillsätt gröna ärtor.
- Smaka av med salt och peppar. Koka åter upp.
Liknande recept
Kommentarer (0)