Kalvfärsburgare med päron- och fänkålsslaw samt ädelost

Serverar: 4 portioner

Allt gott i världen på en enda burgare. Himlen nästa!

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 3 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 1 fänkålshuvud
  • 2 päron
  • 1½ dl lätt crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 150 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en bunke och tillsätt kalvfonden, salta och peppra. Försök att inte blanda färsen för mycket - burgarna blir saftigare då. Forma till 4 bollar och platta till dem något. Stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida.
    2. Strimla fänkålen och päronet i fina skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Lägg i en skål och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt.
    3. Dela hamburgerbröden (hamburgerbröden blir extra goda om man smörsteker dem på varje sida först) och lägg på generöst med röran. Toppa med nystekta kalvfärsburgare och mycket ädelost. Ta en tugga och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben