Kalvfärsburgare med päron- och fänkålsslaw samt ädelost
Serverar: 4 portioner
Allt gott i världen på en enda burgare. Himlen nästa!
Ingredienser
500 g kalvfärs
3 msk kalvfond
Salt
Peppar
Smör till stekning
1 fänkålshuvud
2 päron
1½ dl lätt crème fraiche
½ dl majonnäs
Salt
4 hamburgerbröd
150 g ädelost
Instruktioner
Lägg färsen i en bunke och tillsätt kalvfonden, salta och peppra. Försök att inte blanda färsen för mycket - burgarna blir saftigare då. Forma till 4 bollar och platta till dem något. Stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida.
Strimla fänkålen och päronet i fina skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Lägg i en skål och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt.
Dela hamburgerbröden (hamburgerbröden blir extra goda om man smörsteker dem på varje sida först) och lägg på generöst med röran. Toppa med nystekta kalvfärsburgare och mycket ädelost. Ta en tugga och njut!