Kalvfilé med sommargrönsaker och portvinssås

Serverar: 6 portioner

Om du vill förbereda kan du bryna köttet i förväg och sedan steka det färdigt i ugnen vid 150 grader strax före servering.

Ingredienser

  • 900 g putsad kalvfilé
  • 2 msk smör
  • 1½ tsk salt
  • 3 krm mald svartpeppar
  • 1½ dl rött portvin
  • 1½ msk konc kalvfond
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk maizena majsstärkelse utrörd i vatten
  • Marinad
  • 1 dl gin
  • 2 kvistar rosmarin
  • 12 krossade enbär
  • 2 krm mald koriander
  • Tillbehör
  • Lättkokta sommargrönsaker t ex blomkål, morötter, bönor och grillade tomater
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Låt köttet ligga ca 8 timmar i marinaden.
    2. Bryn köttet runt om i smör ca 20 minuter. Temperaturen bör vara ca 58 grader. Salta och peppra under tiden.
    3. Ta upp köttet och vira in det i follie ca 20 minuter.
    4. Koka ur grytan med portvin, kalvfond och vatten ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
    5. Servera med lättkokta grönsaker och häll över portvinsskyn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben