Kalvnoisetter med vermouthsås

Serverar: 4 portioner

En riktigt god festmåltid.

Ingredienser

  • 4 skivor kalvfilé á 150 g/styck
  • 4-8 skivor parmaskinka
  • Steksnöre (att binda parmaskinkan med)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Vermouthsås
  • 1 dl vit Vermouth, torrt
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl skivade oliver
  • 1 ask kryddkrasse
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis, efter behag
  • Sockerbönor, efter behag
  • Späda morötter, efter behag
  • Majrovor, efter behag
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125º.
    2. Dela ev skinkan längs med men inte de sista centimeterna. Täck med skinkan längs kanten på filébitarna. Bind om med steksnöre. Salta och peppra köttet på båda sidor.
    3. Bryn köttkbitarna några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnsform. Efterstek dem tills innertemperaturen är 56º.
    4. Koka ur stekpannan med vatten och vermouth, tillsätt crème fraiche och kalvfond. Koka några minuter. Blanda ner oliverna och smaka av om det behövs salt eller peppar.
    5. Lägg upp köttet med potatis och nykokta grönsaker. Häll på sås och strö över klippt krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben