Kaneldoftande äppelmazariner

Förgyll kaffestunden med dessa underbara små godbitar med härlig mandel- och äppelfyllning.

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 75 g kallt smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 1-2 äpplen
  • Florsocker att pudra kakorna med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i aluminiumformar.
    3. Riv mandelmassan och blanda med alla ingredienser utom äpplena i en matberedare eller med en elvisp. Fördela smeten i formarna.
    4. Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Tryck ner några äppelklyftor i smeten på varje mazarin.
    5. Grädda mazarinerna i ca 25 minuter. Låt svalna och pudra dem med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben