Kaneldoftande lingonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Den här lingonpajen med god smak av kanel passar utmärkt som dessert

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl havreflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 100 gram smält smör
  • Fyllning
  • 4-5 dl lingon
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk socker
  • Blandning ovanpå
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    Blanda ihop vetemjöl, havreflingor, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smör och ägg. Rör till en jämn deg och bred ut på bottnen och kanterna i en smord pajform som är ca 24 cm i diameter. Strö lingonen ovanpå pajskalet och blanda ihop socker och kanel. Strö detta på lingonen. Blanda creme fraiche, mjölk, ägg och socker i en skål och häll blandningen ovanpå pajen. Grädda i 200 graders ugnsvärme på lägsta falsen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben