Kanelkyckling med bönsallad

Serverar: 4 portioner

Den här salladen med blandade bönor och dijondressing är fantastisk till den goda kanelkycklingen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 tsk mald kanel
  • 3 msk torr sherry
  • 2 ½ dl gröna bönor, skurna i 2 cm bitar
  • 2 dl kidneybönor på burk, sköljda och avrunna
  • 2 dl cannellinibönor, sköljda och avrunna
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk fint hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé i fyra lika stora delar. Lägg kycklingen i en skål av glas eller porslin och blanda ner kanel och sherry. Täck över med plastfolie och marinera i kylen tre-sex timmar, vänd ofta.
    2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i de gröna bönorna och låt sjuda två-tre minuter. Lägg bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg över i en skål tillsammans med kidneybönor och cannellinibönor.
    3. Blanda vinäger och senap och rör ner 2 msk olja. Häll dressingen över bönorna och blanda väl så att allt täcks av dressing.
    4. Sätt ugnen på 180 grader. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingbitarna runtom, fyra-fem minuter. Vänd under tiden, tills gyllene.
    5. Lägg över i en ugnsfast form och stek i ugnen cirka fem minuter tills de är genomstekta. Servera kycklingen till bönsalladen och garnera med persilja.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben