Kantarellpaj med spenat

Serverar: 4-6 portioner

En riktig paj som hör hösten till.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g färska kantareller eller 1 burk konserverade
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör till stekning
  • 5 dl färsk spenat
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Blanda samman pajdegen. Tryck ut i en pajform ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 175º.
    2. Hacka svampen grovt. Skala och hacka vitlöken. Skölj spenaten och skaka av vattnet. Fräs svamp och lök i en klick smör. Salta och peppra. Tillsätt spenaten och låt fräsa några minuter. Fördela blandningen i pajskalet. Blanda ägg med grädde och ost och häll över svampen. Grädda cirka 40 minuter.
    3. Pajen är godast ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben