Kantarellsås

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 25 minuter

Jag älskar svamp och denna sås är helt superb. Bjud gärna stekt kalkon och stekt kulpotatis till denna sås, godare middag kan man inte få. Tillbehör brysselkål och rödkål samt svartvinbärsgelé. MUMS!

Ingredienser

  • 300 g färska kantareller, rensade och delade
  • Smör till stekningen
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • Flingsalt
  • Vitpeppar, finmalen
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk torr vermouth
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Dra ur vattnet ur svampen genom att steka den i en stekpanna på medelgod värme utan fett.
    2. Tillsätt mycket smör och smörstek kantarellerna och den hackade löken tills du fått en bra stekyta på svampen. Tillsätt grädde och vermouth och krydda med salt och peppar samt lite soja för färgens skull. Låt såsen koka ihop till önskvärd konsistens. Jag brukar använda en vid gryta eller stekpanna så går det fortare.
    3. Det behövs inget mjöl när du använder vispgrädde. Smaka av såsen och tillsätt mer kryddor eller vermouth om du så önskar. Om du tycker att såsen bli för tjock eller gräddig kan du späda med liten vatten. MUMS!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Claes5 24 april 2010

    MUMS, jag håller med

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben