Kantarellsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Underbart god sås .......... finns inte mer att tillägga!!

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 scharlottenlök
  • 2-3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1-1½ msk grönpeppar
  • 2 tsk fransk senap eller vanlig slottssenap
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk råsocker eller strösocker
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen, scharlottenlöken och vitlöksklyftorna.
    2. Tillsätt smöret i en stekpanna, helst med en lite högre kant och fräs till löken mjuknat. Tillsätt mjölet, späd med vattnet och grädden. Rör samtidigt om med en visp, så såsen inte klumpar sig.
    3. Tillsätt grönpepparkornen, senap, kalvfond, soja, hackad persilja och råsockret och låt allt koka ihop i ca 5 minuter.
    4. Serveras tillsammans med en god köttbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben