Kantarellsoppa med roquefortost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och otroligt god kantarellsoppa.

Ingredienser

  • 1 l trattkantareller¨
  • 1 klick smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 msk roquerfortost
  • 1 tsk citronsaft
  • Persilja
  • Ev.lite konjak
  • Instruktioner

    Skär svampen i bitar Lägg lite smör i en kastrull. Lägg i svampen och låt den koka ihop under ett par minuter. Fyll på med smör om det blir torrt. Tillsätt vetemjöl och rör väl. Häll i buljongen lite i sänder under fortsatt omröring. Smaksätt med tomatpure och roquefortost. Låt allt koka i ca 10 minuter. Tillsätt grädde, citronsaft och om du önskar lite konjak. Strö över persilja och servera soppan het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben