Karamelliserad Fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Tillagas i MicroGourmet från Tupperware. Maten blir verkligen smakrik och god när man ångkokar. Denna anrättning kan jag varmt rekommendera. Fräscht med citron till grönsakerna.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé (ca 600 g)
  • 200 g morötter
  • ½ burk (ca 200 g) kikärtor, sköljda och avrunna
  • ½ citron
  • 50 g pinjekärnor
  • 2 msk sirap
  • Salt
  • Färskmald peppar
  • 1 broccolihuvud i buketter
  • Instruktioner

    1. Tillagas i MicroGourmet från Tupperware.
    2. Skala morötterna med och halvera dem på längden. Skär citronen i tunna skivor.
    3. Häll 4 dl kallt vatten i vattenbrickan. Sätt i skålen och lägg i morötterna, kikärtor, citron och pinjekärnor i Skålen och blanda samman. Pensla fläskfilén med sirap, strö över salt och peppar och lägg fläskfilén ovanpå grönsakerna (jag delade filén i två delar).
    4. Lägg på durkslaget och lägg i broccolibuketterna. Sätt på locket och tillred i 30 minuter på 800 watt. Låt rätten vila i 5 minuter.
    5. Skär upp fläskfilén och servera tillsammans med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben