Tillagas i MicroGourmet från Tupperware.
Maten blir verkligen smakrik och god när man ångkokar. Denna anrättning kan jag varmt rekommendera. Fräscht med citron till grönsakerna.
Ingredienser
1 fläskfilé (ca 600 g)
200 g morötter
½ burk (ca 200 g) kikärtor, sköljda och avrunna
½ citron
50 g pinjekärnor
2 msk sirap
Salt
Färskmald peppar
1 broccolihuvud i buketter
Instruktioner
Tillagas i MicroGourmet från Tupperware.
Skala morötterna med och halvera dem på längden.
Skär citronen i tunna skivor.
Häll 4 dl kallt vatten i vattenbrickan. Sätt i skålen och lägg i morötterna, kikärtor, citron och pinjekärnor i Skålen och blanda samman.
Pensla fläskfilén med sirap, strö över salt och peppar och lägg fläskfilén ovanpå grönsakerna (jag delade filén i två delar).
Lägg på durkslaget och lägg i broccolibuketterna. Sätt på locket och tillred i 30 minuter på 800 watt.
Låt rätten vila i 5 minuter.
Skär upp fläskfilén och servera tillsammans med grönsakerna.