Karamelliserad julgröt

Serverar: 2 portioner

En god julgröt med en sorts risgrynsgröt som bas.

Ingredienser

  • Gröt
  • 1 dl rundkorniga risgryn
  • 2 dl vatten
  • 4-5 dl mjölk
  • 0,5 msk smör
  • 1 nypa salt
  • Socker
  • Grötsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk rårörsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll i risgrynen och rör om. Slå på vattnet och koka i c:a 15 minuter. Späd efter hand med mjölken och låt gröten koka i ytterligare en halvtimme under omrörning.
    2. Smaka av med salt och rikligt med socker. Blanda grötsockret och sätt ugnen på 225 grader. Lägg gröten i en ugnsfast form och strö över grötsockret så att det täcker gröten. Sätt på översta falsen i ugnen och låt stå tills gröten får en vacker karamelliserad yta, tar c:a 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben