Karamelliserade tomater

Serverar: 4 portioner

Nästan som karameller.

Ingredienser

  • 250 g små plommontomater
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 msk finstrimlad dragon
  • Tillbehör
  • Vaniljglass eller ost, t ex chèvre
  • Instruktioner

    1. Skär ett kryss i varje tomat. Doppa dem hastigt i kokande vatten, ta upp med hålslev och dra bort skalet. Halvera tomaterna.
    2. Smält sockret i en stekpanna på medelvärme tills det är ljusbrunt, rör inte utan skaka pannan emellanåt. Tillsätt smöret och låt det smälta. Vänd försiktigt ner tomaterna och låt puttra i 1-2 minuter. Strö över dragon. Servera tomaterna varma till ost, t ex chèvre eller till glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben