Kardemummakaka med äpplen

Den perfekta kakan till eftermiddagskaffet. Den blir bäst i en 2-liters form med löstagbar botten.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 100 g smör + till formen
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Ströbröd till formen
  • 2 äpplen
  • 2 msk hackad mandel
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Smörj och bröa formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Fördela fettet i mjölblandningen så att det blir en grynig massa, tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
    4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Släta till ytan och strö på hackad mandel och pärlsocker.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben