Karibisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

God och smakrik kycklinggryta.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 dl mager kokosmjölk
  • 1 dl koncentrerad ananas- och apelsinjuice
  • 2 tsk limeskal
  • 1 dl vatten
  • Sallad
  • 1 st mango
  • 50 g ruccolasallad
  • 50 g röd lök i fina klyftor
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglåren en gång. Skölj kycklingdelarna snabbt. Torka delarna med hushållspapper.
    2. Stek dem i olja i en stekgryta. Salta och peppra.
    3. Rör ner all lök och låt den fräsa med i några minuter.
    4. Tillsätt sambal oelek, hönsbuljong, kokosmjölk och juice.
    5. Låt grytan koka tills kycklingen är färdig, ca 40 minuter.
    6. Tillsätt limeskalet. Späd ev med vatten.
    7. Servera med ris och sallad gjord på mango, ruccola och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben