Karins hälsobröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Passar både till frukost och lunchsalladen

Ingredienser

  • 50g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2tsk salt
  • 2 msk honung
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl morötter (rivna)
  • 6 dl grahamsmjöl
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1 Lös jästen i vattnet, tillsätt salt och honung. Rör om så att smälter. 2. Tillsättt övriga ingrediensser, vetemjölet sist. Det ska bli en ganska lös deg. Låt jäsa ca 1 tim till dubbel storlek. 3 Ta upp degen på mjölat bakbord. Baka ut till två runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakpappper. Låt jäsa ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 225 g. 4. Skåra ett kors med vass kniv. strö över lite grahamsmjöl. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Bröden är färdiga nä det låter ihåligt då man knackar på dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben