Karins Kycklingsoppa

Serverar: 6 portioner

En mustig god soppa,som jag fått av en släkting.

Ingredienser

  • 1 bit rotselleri,150 g
  • 1 palsternacka,150 g
  • 1 morot,100 g
  • 2 gula lökar
  • 1½ liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk dragon
  • 1 kyckling,ca 1 kg
  • Till redning
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 brk champinjoner,ca 200 g
  • 3-4 dl kaffegrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm basilika
  • 2 äggulor
  • 3 msk kaffegrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala rotsakerna och löken och skär dem i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, grönsakerna och kryddorna i en kastrull.
    2. Lägg i kycklingen och koka under lock ca 40 minuter. Låt den kallna i spadet. Skumma av fettet. Lyft upp kycklingen. Ta bort skinn och ben och skär köttet i bitar.
    3. Sila spadet och mixa eller passera grönsakerna. Fräs smör, curry och mjöl i en stor kastrull. Tillsätt de mixade grönsakerna under omrörning, därefter buljongen, spadet från champinjonburken och kaffegrädden.
    4. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med peppar.basilika och ev salt. Lägg i köttet och svampen i soppan och låt det koka upp.
    5. Vispa samman äggulor och kaffegrädde,dra av soppan och rör ner blandningen.
    6. Nu får soppan inte koka mer. Strö över lite hackad persilja och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben