Karins roliga och lättbakade långpannebröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Detta bröd är enkelt att göra och behöver ingen knådning alls. Dessutom kan man göra det väldigt vackert.

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1 liter vatten, 37 grader
  • 2 msk salt
  • 2 msk - 1 dl socker alt honung
  • 1 dl olja
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i lite av vattnet.
    2. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker/honung, olja. Arbeta in mjölet i en mycket stor bunke. Jäs med duk ovanpå till dubbel storlek ca 45 minuter.
    3. Mjöla en långpanna med mycket mjöl. Häll degen direkt ner i långpannan och forma med mjölade händer. Degen som är kvar i bunken skrapas ur och användas till dekoration. Rulla långa korvar och lägg ovanpå. Låt jäsa ca 15 minuter. Pensla ev korvarna så får de annorlunda färg än brödet.
    4. Grädda ca 40 minuter 175 - 200 grader. Bjud brödet på fest eller skär i tre limpor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    recepttorka 21 september 2011

    Ledsen men det blev som en pannkaka.... :( Undrar om mjölmängden i receptet är fel? skulle nog varit en hel del till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben