Kasslergryta med bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Underbart god, Första gången bytte jag ut sellerin mot zuchini vilket gick lika bra. Det är en favorit här i hemmet och med 530Kcal per portion är det även ett sunt alternativ. Den är väldigt mättande. Per portion KJ 2230, Kcal 530, Fett 12,3g, Fiber 13g, Gi låg

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3-4 selleri stjälkar
  • 400g kassler
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 1-2 msk osötad senap
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 tsk ljus vinäger
  • 2 msk tomatpure (gärna av soltorkade tomater)
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • Salt
  • Peppar
  • 8 skivor rågbröd
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och hacka löken. Skölj och skär sellerin i ganska tunna skivor. Skär kasslern i tärningar.
    2. 2. Fräs först lök och selleri nästan mjuka i lite fett i en gryta. Blanda i kassler, senap, sirap/honung, vinäger, tomatpure och bönor. Koka upp och sjud under lock 5-10 min, tills allt är riktigt varmt. Smaka av
    3. Servera med bröd

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben