Kasslergryta med pasta

Serverar: 2 portioner

Enkel och snabb kasslergryta.

Ingredienser

  • 250 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i bitar och fräs i smör. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
    2. Låt paprikan och löken fräsa med kasslern ett par minuter. Pressa i vitlök och tillsätt matlagningsgrädde och chilisås. Koka i 5 minuter.
    3. Rör i crème fraiche och servera med pasta och sallad.
    4. Tips! Koka inte upp grytan när du har tillsatt crème fraichen, grytan kan då bli grynig.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12
    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (6)

    Luzis 7 december 2009

    Helt OK vardagsmat. Enkel att göra. Jag hade i créme fraiche paprika & Chili i stället för vanlig.

    kiinakiina 4 april 2010

    Jättegott! Dock lite lågt räknat per person, dubblade receptet.. Då räckte det till tre normalt ätande vuxna!

    Glaad 8 oktober 2010

    Detta var riktigt gott. Kommer vi säkert att göra fler gånger. Tyckte att det lät och såg gott ut, men blev ändå förvånad över hur gott det smakade.

    miniinatta 25 juli 2011

    Godaste kassler rätten jag ätit :D

    Lofvar 14 mars 2012

    så himla gott min sambo äter inte kassler men denna gryta äter han.

    Nina1973 28 augusti 2012

    Verkligen god kasslergryta. Dock hade jag inte chilisås hemma så den skippade jag men la till örtsalt och svartpeppar istället samt att jag använde fullgrädde och cremefraiche. Jag och gubben åt den med kok broccoli och barnen fick pasta till. Hela familjens nya favorit och då har inte kassler varit vår favorit nånsin tidigare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben