Kavring med morötter och frön
Serverar:
2 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Supergott frukostbröd, även för GI-bantare.
Ingredienser
6 dl filmjölk
½ dl mörk sirap
2 msk brödkryddor
1 msk bikarbonat
1 msk salt
1½ dl solrosfrön
½ dl linfrön
2 dl rivna morötter
12 dl rågsikt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och mjöla två bakformar à 1 ½ liter. Blanda alla ingredienser i en bunke och fördela smeten i formarna.
Strö lite rågsikt över och grädda brödet i nedersta delen av ugnen i 75 minuter.
Liknande recept
Bröd med morötter och frön
1
45 min
10
Grövre kavring med morötter
4
2 h
Morot och kålrots kaka
4.7
1
4
Årjängs Kavring
5
1 h 40 min
2
4
Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås
5
4
2
Kycklinggryta med cider och morötter
1 h
4
Grahamsbröd med morötter
4.7
24
6
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
Dagis kavring
5
2 h 30 min
6
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!