Kavring med morötter och frön

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergott frukostbröd, även för GI-bantare.

Ingredienser

  • 6 dl filmjölk
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 msk brödkryddor
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk salt
  • 1½ dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 2 dl rivna morötter
  • 12 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smörj och mjöla två bakformar à 1 ½ liter. Blanda alla ingredienser i en bunke och fördela smeten i formarna.
    3. Strö lite rågsikt över och grädda brödet i nedersta delen av ugnen i 75 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben