Kerstins filé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott. Bjuder vi ofta på-mkt uppskattat. servera gärna hasselbackspotatis och gele till.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme freiche
  • soya
  • 1/2 tsk dragon
  • 1/2-1 dl parmansanost, pulver
  • Instruktioner

    1. skär filén i skivor. bryn i stekpanna med smör och krydda lite. lägg skivorna i smord ugnsform
    2. såsen: ta tillvara på skyn i stekpannan. späd med vatten. rör i senap häll i grädden. smula i buljongen koka upp vispa i freichen krydda med dragon smaka av med soya vispa ner ostpulvret.
    3. häll såsen över köttet
    4. ställ in i ugnen 200 grader 10-15 minuter

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    Heisjo 11 april 2008

    Kanongott!! Vilken perfekt bjudmat. Vi hade hasselbackspotatis och sallad till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben